Ett museum

Gillar du att gå på museum?. Elle kanse så vett du inte ens värför dett fins museum?.Jo de e de jag ska bereta om.Föri värden så fanste inte några datorer och inga faktaböker heler. Men en dag fik dom en ide dom skule  kanse på not set kuna skapa ett stele där man kunde koma och se  på saker som  man inte har sett förutt.   Dett som jag tyker mest om på museumet är dinosaurieskeleten.Se hela bilden

Fossiler!

Den saker jag tror att det är den varnligaste man hittar som barn som är väldigt gamalt nämlingen fossiler. Fossiler är ett avtryck och kan också vara ben som legat i lera. det kan också tänka sig att man hittar förstenade växter som har legat i lera. Fossiler man blir int särsligt känd om man hittar fosiler precis man blir mycket mer känd om man hittar ett dinusarier sklet på ett stäle som är ovanligt att hitta sklät på. Om du skulle vilja göra din egna fossil så följer du bara det här receptet: Enkelt så att du  bara blandar ihop en trolldeg. Sen så går du bara och hittar en fin sten som du tycker är tjusig. Sen tar du bara stenen och gör ett litet avtryck i degen. Sen är det bara att sätta in det i ungnen. Det varnligaste stälet att hitta fossiler det är nog skåne. Om du undrar hur en fossil bildas så kan jag berätta det. Det börjar med att nåt liv dör kaanske ett insäkt kanske ett träd eller kanske ett djur. Sen så kommer det en massa asätande djur som kommer att äta upp köttet av djuret, Om  det är ett träd som ska bildas till en fossil då är det nog växt ättande djur som vill knapra loss på trädet så det bara finns stomen kvar men om det är ett djur då finns bara sklättet kvar. Sen har sklettet eller stomen två vägar att välja på. Antingen så ka skletet eller stomen välja om det vill bli rutet och bara försvina en dag helt och hålet. Men om restena väljer den kommer välja den goda vägen så kan det hända att den får tur och blir insmörjd i en gegig lera. den gegia leran gör så att ingen blir nerburetet och så att inte naturens sopp patrul kommer och gör så att allt blir rutet och försviner. sen är det bara för en modig pantalog att hitta skletet som har legat i den gegia leran och ställa upp det på ett vakert museum.  Ha det bra! /Frida! = )

Is tiden!

Om vi spolar lite backåt så kommer vi till de galna tiderna när de läskiga stora mamutarna levde. Ungefär när deras fiender också levde och det var ingen mer än den sabel tandade tigern. Mamuten levde under is tiden när den kallaste skylan låg över dom. De levde änu mer djur under is tiden än mamuten och den sable tandade tigern det levde också enorma jätte bufflar. och konstiga noshörningar med flera konstiga horn på näsan! Och kanske om vi lyckas så hittar vi kanske ett spår av att vargar har levat nån period på is tiden. Örn liknade fåglar kanske också har funits på is tiden. Man hoppas på att man kan hita flera djur som levt på is tiden. Men några dinusarier vet vi att den inte har funits på is tiden för att mamuten och hans vänner var dägdjur. Man kan ju undra sig varför den konstiga ank näbdjuret inte levde på den tiden det kan man undra sig.
Vissa tror att den är utrotad men det är den inte utan den lever i australien just nu den här sekunden. /Frida = )

Har de funnits?

Vad är ditt favorit djur? Kankse katt eller hund? Ialla fall, dom djur jag gillar bäst är inte dom som finns nu utan alla djur som fanns iförri tiden. Det djur jag ska berätta om är det största djur som levit på jorden. Vi börjar med de första stor slagna djuren. Inget mindre än dinusariena. Den kändaste dinusuarien, är turaonosrus rex. Turaonus rex levde under krita perioden, T-rex levde samtidigt som velosiraptorn levde. Velosiraptorn var viserligen liten men var en riktigt duktigt jägare. Det konstigaste med velosiraptor var att den hade fjädrar på kropen. Men det fanns snäla dinusariuer också, tillexemple den största dinusarien seismusaurius. Seismosaurus kunde bli 50 metter lång. Det har funnits hundratals dinusaruier, men jag har bara berättat om tre.  
  Läs mer på nästa inlägg! / Frida! = ) 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0